G

Η ΠΕΦΟ ΣΕΡΙΦΟΥ

Η ΠΕΦΟ Σερίφου ιδρύθηκε το 2004, από φίλoους του Ολυμπιακού στο νησί. Τον Μάρτιο του 2011 εγκαινίασε έναν νέο τρόπο επικοινωνίας με τους φίλους της μέσω του διαδικτύου.
G

ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΖΑΝ ΣΤΟ EUROPA

Η Ρούμπιν Καζάν στους 32, η Σάλτσμπουργκ ή η Μέταλιστ στους 16 η κλήρωση για τον Θρύλο. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στο Καζάν στις 16 Φεβρουαρίου και ο επαναληπτικός στο Καραϊσκάκη στις 23 του ίδιου μήνα.
G

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΕΙΟΥ

Δέιτε εικόνες από εκδηλώσεις. Από το αρχείο της ΠΕΦΟ.
G

ΜΕ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΠΑΝΤΟΥ

Οπου και αν παίζει ο θρύλος, παντα παρόντες οι οπαδοί του από τη Σέριφο, κυρίως οι νεότεροι από αυτούς. Δείτε εικόνες από αγωνες και εκδρομές
G

Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΦΟ ΣΤΗ ΣΕΡΙΦΟ

Από την ιδρυσή της η ΠΕΦΟ Σερίφου, έθεσε ως στόχο της την προσφορά σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής στη Σέριφο με ιδιαίτερη έμφαση την υγεία και τη νεολαία, παραμένοντας μακρυά από κάθε είδους οπαδικό διαχωρισμό, πράγμα που αποτελεί και θέση της Κεντρικής ΠΕΦΟ

Η ΣΕΡΙΦΟΣ


Ανάμεσα στην απέραντη γοητεία του Αιγαίου ξεχωρίξεχωρίζει με τρόπο μοναδικό η Σέριφος. Σε μικρή απόσταση από τον Πειραιά (2.5ώρες με ταχύπλοο και 4.5 με το συμβατικό πλοίο), αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για ευχάριστες αποδράσεις δίπλα στο κύμα και στον κυκλαδίτικο ήλιο.


Ανάμεσα στην απέραντη γοητεία του Αιγαίου ξεχωρίξεχωρίζει με τρόπο μοναδικό η Σέριφος. Σε μικρή απόσταση από τον Πειραιά (2.5ώρες με ταχύπλοο και 4.5 με το συμβατικό πλοίο), αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για ευχάριστες αποδράσεις δίπλα στο κύμα και στον κυκλαδίτικο ήλιο.Διαμάντι της Σερίφου είναι η πρωτεύουσα της, η Χώρα, η οποία θεωρείται πρότυπο μεσαιωνικού οχυρωμένου οικισμού, χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω στο βραχώδες ύψωμα του όρμου του Λιβαδιού. Το Λιβάδι είναι ο οικισμός που πρωτοβλέπουν οι επισκέπτες της Σερίφου, καθώς εδώ είναι το λιμάνι του νησιού.Εδώ βρίσκεται ο πυρήνας της νυχτερινής ζωής.Ένας οικισμός γεμάτος ζωντάνιακαι διασκέδαση! Τη νύχτα η Σέριφος αποκαλύπτει το άλλο της πρόσωπο! Εστιατόρια, παραδοσιακές ταβέρνες, ψαροταβέρνεςμεζεδοπωλεία, καφετέριες,παραδοσιακά καφενεία,μπαράκια και κλαμπ, υπάρχουν συγκεντρωμένα στοΛιβάδι που είναι και το κοσμικό κέντρο του νησιού αλλά και στη Χώρα, στην πλατεία των Μύλων καθώς και μέσα στα στενάκια της Πάνω και Κάτω Χώρας.
Για αυτούς που θέλουν να περάσουν ένα ήσυχο βράδυ αγναντεύοντας το Αιγαίο, σε κάποιο παραθαλάσσιο ταβερνάκι μπορούν να κατευθυνθούν προς άλλους πιο απόμερους οικισμούς, όπως ο Πλατύς Γιαλός, η Συκαμιά, το Μέγα Λιβάδι,
H Σέριφος είναι ένα νησί γεμάτο κόλπους, όρμους και μαγευτικές αμμουδερέςπαραλίες με κρυσταλλένια νερά έτοιμες να φιλοξενήσουν και να ξεκουράσουν τουςεπισκέπτες κάτω από τον καυτό ήλιο και το καταγάλανο χρώμα του κυκλαδίτικου ουρανού. Οι γνωστότερες παραλίες της Σερίφου είναι : Λιβάδι, Λιβαδάκια,Καράβι, Καλό Αμπέλι, Βαγιά, Γάνεμα, Κουταλάς, Μαλιάδικο, Μεγάλο Λιβάδι, Αβεσαλός, Συκαμιά, Πλατύς Γυαλός, Κένταρχος,Ψιλή Άμμος, Αη Γιάννης, Αγιος Σώστης, κλπ.
Η νεότερη ιστορία της Σερίφου είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα μεταλλεία της.Το 1916 πραγματοποιείται απεργία λόγω των απάνθρωπων συνθηκών εργασίας και της έλλειψης μέτρων ασφαλείας στα ορυχεία. Κατά τη διάρκεια της απεργίας προκαλούνται επεισόδια που θα στοιχίσουν την ζωή σε τέσσερις εργάτες και δύο χωροφύλακες.Το έδαφος της Σερίφου ήταν γνωστό για τον πλούτο του σε μεταλλεύματα, στα οποία οφείλει και τον πλούτο που ανέπτυξε κατά την αρχαιότητα.
Η παραδοσιακή κυκλαδική αρχιτεκτονική βρίσκει ένα βασικό εκπρόσωπό της στη Σέριφο.
Κυβόσχημα σπίτια, επίπεδες στέγες, πολύχρωμα ξύλινα παράθυρα, στενά λιθόστρωτα σοκάκια με λευκούς αρμούς, μικρές αυλές, εκκλησάκια με γαλάζιους ή λευκούς θόλους, όλα αυτά στριμωγμένα είτε στις πλαγιές λόφωνείτε δίπλα στη θάλασσα, συνθέτουν την αρχιτεκτονική του νησιού.Στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, στην ευρύτερη περιοχή του Κουταλά και του Μεγάλου Λιβαδιού, βρίσκονται ερείπια από τηνεποχή της εκμετάλλευσης των μεταλλείων (1880 – 1963), σιδερένιες σκάλες φόρτωσης, γέφυρες και μικρά πετρόχτιστα σπίτια, στα οποία στοιβάζονταν οι μεταλλωρύχοι.
Ιδιαίτερα ο οικισμός του Μεγάλου Λιβαδιού γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη την περίοδο της εκμετάλλευσης των μεταλλείων.
Η ψηλότερη κορυφή με υψόμετρο 583μ., βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα του νησιού και ονομάζεται Τρούλος. Άλλα μικρότερα βουνά της Σερίφου είναι ο Πετριάς, ο Τράχηλος και τα Βάρδα Βουνάκια με υψόμετρο περίπου 553μ., 519μ. και 432μ. αντίστοιχα. Ανάμεσαστους πέτρινους όγκους σχηματίζονται αμέτρητοι χείμαρροι και ρυάκια, που αποτελούν παραπόταμους των κύριων ποταμών του νησιού.

1 σχόλιο:

  1. Είναι αλήθεια ότι η πόλη είναι μακριά από τα Λιβαδάκια; Εμείς εκεί θα μείνουμε και τώρα κλείνουμε ακτοπλοϊκά εισιτήρια από εδώ https://www.zaplous.gr/GR/services/destinations/destination-display/serifos για να πάμε μέσα Αυγούστου. Φαίνεται πάντως εξαιρετικό νησί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή